Ataşehir'de çalıntı plakalı bir araç ile kuyumcu soymaya çalışan zanlılar, mahalleli tarafından pet şişe ve süpürgeyle püskürtüldü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kuyumcunun kepengini kırmaya çalışan hırsızlara pet şişe ve süpürge yağıyor. Panikleyen hırsızlar soygunu gerçekleştiremeden kaçıyor

Edinilen bilgilere göre olay, 5 Nisan tarihinde Ataşehir'de bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Ümraniye'de bir araçtan söktükleri plakayı kendi arabalarına takan zanlılar, hırsızlık girişiminde bulundu. Ataşehir'de bir kuyumcuya gelen hırsızlar bir süre çevrede keşif yaptıktan sonra harekete geçti. Maskeli 4 zanlı kuyumcu dükkanının kepengini levye ile kırdı. Bu sırada kuyumcunun soyulduğunu fark eden mahalleli, hırsızları uzaklaştırmak için harekete geçti. Hırsızlara plastik şişe ve süpürge fırlatan vatandaşlar, soygunu engellemeyi başardı. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran hırsızlar, panikleyerek arabaya bindi ve hızla uzaklaştı.

Tüm yaşananlar çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde zanlılar, Ümraniye'de bir arabanın plakasını çalıyor. Ardından Ataşehir'deki kuyumcu dükkanının önüne gelen zanlılar, önce keşif yapıyor. Daha sonra kepengi kırmaya çalışan şahıslar, pet şişe ve süpürge yağmuru ile panikliyor. Zanlılar arabaya binerek uzaklaşıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 9 Nisan tarihinde şüphelilerden H.O. (30), S.Ö. (30) ve T.K. (27) isimli şahısları kıskıvrak yakaladı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.