İzmir'in Gaziemir ilçesinde, soygun için girdikleri kuyumcuyu pompalı tüfekle yaraladıktan sonra kaçan ve polisin çalışmaları sonucu gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 kişi, tutuklandı.

Olay, geçen pazartesi günü Sarnıç semti Büyük Menderes Caddesinde saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Pompalı tüfekli, bereli ve eldivenli iki kişi, Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner'in bulunduğu kuyumcuyu soymak için geldi. Altınların ellerindeki çantaya koyulmasını istediler ancak iki kardeş direndi. Bunun üzerine hiçbir şey alamayan iki zanlı, Aykut Sayıner'i pompalı tüfekle yaralayıp kaçtı. Çevreye çok sayıda polis sevk edilirken şüpheliler, ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Bu arada yaralanan Sayıner, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çevrede geniş çaplı araştırma başlatan polis, Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi girişinde Ö.E. (26) ile D.Ö (25)'yü otomobilde yakaladı. Ormanlık alanda yapılan aramada, G.M. ile L.G. (30) yakalandı. Şüphelilerin soygun girişiminden önce, kuyumcu dükkanı ve yakınlarında keşif yaptıkları, plan hazırladıktan sonra da harekete geçtikleri öğrenildi. Adliyeye sevk edilen dört zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.