Isparta’da bir şahıs, üzerindeki 1 lira değerinde 500 Kuzey Kore Wonu’nu kendisine 100 lira karşılığında veren şüpheli tarafından dolandırıldı.

Bahçelievler Mahallesi’nde bir camiye gelen şüpheli, orada bulunan kimselere ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istediğini söyledi. S.A isimli vatandaş da anne ve babasının yatalak olduğunu, kendisine yardım edebileceğini söyledi. Bunun üzerine şüpheli şahıs, 500 Kuzey Kore Wonu’nu çıkararak paranın 400 lira karşılığı olduğunu ve kendisine 100 lira vermesi halinde yabancı parayı verebileceğini söyledi. 100 lira karşılığında yabancı parayı alan S.A., döviz bürosuna parayı bozdurmaya gittiğinde paranın değerinin 1 lira olduğunu öğrendi.

Emniyete haber verilmesi üzerine Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. 06 plakalı bir araçla Burdur’dan Isparta’ya giriş yaptığı tespit edilen şahsın Eğirdir istikametine gittiği belirlendi. Plakadan yapılan sorgulamada aracın, şüphelinin eşine ait olduğu tespit edildi.

Şüphelinin Burdur’da aynı yöntemle bir kişiyi 900 TL dolandırdığını tespit eden emniyet güçleri, yakalanması için aramalarını sürdürüyor.