3. Köprü Kuzey Marmara Otoyolu’nun Fenertepe bağlantı yolunda çalışan işçiler, 6 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalışmaları durdurarak, eylem yaptı. İnşa ettikleri yüksek gerilimli elektrik hattının direğini sökmeye başlayan işçiler, paralarını alana kadar eylem yapacaklarını söyledi.
Garipçe ile Polenezköy arasında inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Marmara Otoyolu’nun Fenertepe bağlantı yolunda çalışan işçiler, 6 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Yaklaşık 50 kamyon, iş makinesi ve beton mikseriyle durumu protesto eden yaklaşık 100 işçi, inşa ettikleri yüksek gerilimli elektrik hattı direğini de sökmeye başladı. Söktükleri parçaları direkten aşağıya atan işçiler, lastik yakarak duruma tepki gösterdi.
İşçilerden Mustafa Usta, “3. Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışıyorum. Ekibimle beraber bende 6 aydır paramızı alamadık. Buranın demirini, telini ve direklerini bizzat ben yaptım. Paramı vermiyorlar. Bizim paralarımızı erteliyorlar, çeklerimiz var ödeyemiyoruz. Çalıştırdığımız işçilere para veremiyoruz. Ben evime gidemiyorum, çocuğumun okuluna para gönderemiyorum. Tüm sıkıntımız bu, biz paramızı istiyoruz, yanlış bir şey yapmıyoruz. Paramızı versinler, bizde gidelim evimize, yoksa burada soğukta neden bekleyelim. Mühendisi ve diğer yetkililer başımızdaydılar şimdi neredeler? Benim yaklaşık 3 milyon alacağım var. Her işi ben yaptım. Şimdi de yaptığımız gibi söküyoruz. Adam demirci, parasını bekliyor, veremeyince de demirlerimi alacağım diyor. Söyleyin ben şimdi ne yapayım?” dedi.
Toplam da 500 kişinin 7 milyon 100 bin lira alacağı olduğunu iddia eden işçiler, paralarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
(İHA)