Aksaray Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan bir lastik fabrikasında çıkan yangın sürüyor. İlçe ve kasabalardan takviye ekiplerin sevk edildiği yangında, dumandan etkilenen bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında Taşpınar kasabında bulunan Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan bir lastik fabrikasında çıkan yangın sürüyor. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, fabrika içerisinde ve dışarısında bulunan lastiklerin tutuşması sonucu fabrikayı saran alevleri söndürmek için yoğun çaba harcıyor. İtfaiye ekipleri yoğun duman ve alevler nedeniyle çalışmalarını güçlükle yürütürken, bölgeye ilçe, kasaba ve Mercedes Fabrikası’ndan da takviye itfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına iş makineleri de katılarak, alevlerin üzerine kum dökerek müdahale ediyor.
Soğutma çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye eri İsmail Bülbül, olay yerinde hazır bekleyen ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye erinin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. Yangın haberi üzerine bölgeye gelen Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz yaptığı açıklamada, "Bugün alınan ihbar üzerine bütün itfaiye ekibimizle birlikte yangına müdahale ettik. Bütün ekiplerimizle aynı anda alarma geçtik ve çevrede bulunan bütün ilçe ve beldelerden itfaiye ekiplerini istedik. Belediyenin imkanlarıyla yangının yaklaşık yüzde 80’ine, 90’ına müdahil olduk. İnşallah tamamını sonlandıracağız" dedi.
Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
(İHA)