İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan aldığı 2 milyon Euro ile evine giden Libyalı İşadamı, ellerinde pompalı tüfek bulunan saldırganlar tarafından gasp edilmesi olayı ile ilgili düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 silah, 174 fişek, 8 bin TL ve 1 para sayma makinesi ele geçirildi.

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan aldığı 2 milyon 188 bin 840 Euro ve 7 bin dolar ile evine giden Libyalı İşadamı M.M.A. (32) ellerinde pompalı tüfek bulunan saldırganlar tarafından gasp edilmişti. Olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri başlattığı soruşturmanın ardından 23-25 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalar esnasında 3 silah, 6 şarjör, 174 fişek, 4 bin 140 TL , 2 bin dolar ve 1 para sayma makinası ele geçirildi.

Öte yandan soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerin olayı gerçekleştirdikleri 2 aracı Sultangazi ilçesinde 25 Eylül 2013 tarihinde yaktıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlılardan A.D., M.K.(41), H.Ö.(29) ve H.Ç. isimli erkek şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakıldığı, O.T. ve E.A. adlı şahısların is adli kontrol hükümlerinin uygulandığı kaydedildi.

Zanlılardan H.Ş.Ç. isimli erkek şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.