Mersin’in Mut ilçesi Palantepe köyünde bulunan LPG işletmesine sabaha karşı gelen kar maskeli 3 kişi, istasyonda çalışan şahsı etkisiz hale getirerek kasadaki para ile marketten yiyecek ve içecek çalarak kaçtı.

Alınan bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Palantepe köyünde meydana geldi. Dün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında bir LPG istasyonuna gelen yüzü maskeli 3 kişi, işyerinde nöbetçi işçi Veli Alıç’ın (27) bulunduğu marketin kapısını açmak istedi. Market içerisindeki Alıç, hemen telefon etmek isteyince kar maskeli şahıslar ellerindeki bıçakları gösterip ayaklarıyla cama vurarak içeri girmek istedi. Personel Veli Alıç, korkudan kapıyı açınca zanlılar hemen kendisinin elini ve ayaklarını kabloyla bağlayarak kasadan 300 TL civarında para ve marketten yiyecek ve içecek alarak kaçtılar.

Zanlılar kaçtıktan sonra eli ve ayağındaki bağı çözmeyi başaran Veli Alıç, şahısların bölge trafik tarafına kaçtığını görüp hemen güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, işletmedeki kamera görüntülerini de inceleyip işletmede soygun yapan 3 kişinin kimliklerini tespit ettikten sonra olayı takibe aldı.

Jandarma, olaydan kısa bir süre sonra D.A.Ö., Ş.Ş.E. ve T.A. isimli şahısları yakaladı. Yakalanan zanlılar, önce ilçe jandarma karakolunda ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.