İstanbul Beyoğlu’nda içerisinde 4 gencin bulunduğu lüks otomobil, süratli bir şekilde sollama yaptığı sırada park halinde TIR’a çarparak savruldu. Kaza sonucu otomobilin içerisindeki 4 genç yaralanırken, olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi.
Kaza, saat 16.30 sıralarında Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Dolapdere’den Okmeydanı istikametine giden 34 HYD 06 plakalı aşırı hız yapan lüks otomobilin sürücüsü, sollama yapacağı esnada direksiyon hakimiyetimi kaybetti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil, bulvar üzerinde park halindeki 53 EK 842 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan otomobil, TIR’a bir kez daha yandan çarparak durabildi. Kaza sonucu kullanılamaz hale gelen otomobil içerisinde 2 genç sıkışırken, diğer 2 genç ise kendilerini dışarıya attı. Çevredeki vatandaşların ihbarı olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

GENÇLERİN YAKINLARI KOŞARAK OLAY YERİNE GELDİ
Olay yerine sağlık ekipleri beklenildiği sırada kaza meydana geldiği yerdeki bir inşaat firmasının yetkilileri yaralı gençlere yardım etti. Ekipler gelen kadar gençler sakinleştirilmeye çalışıldığı sırada yaralıların yakınları koşarak olay yerine geldi. Vatandaşlar da yaralı gençlerin yakınları olay yerinde sakinleştirmeye çalıştı. Kısa bir süre olay yerine gelen sağlık ekipleri, vatandaşların yardımıyla yaralı genci araçtan çıkarttı. Yaralı genci sedyeye koyan sağlık ekipleri tedavi etmek üzere Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Araçtan yaralı olarak çıkan gençler ise özel bir otomobille Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

GENCİN YAKINI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Yaralı gençlerin hastaneye kaldırılmasının ardından gençlerden birinin daha yakını koşarak olay yerine geldi. Otomobili görünce sinir krizi geçiren kadını vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yere yatan kadını kaldıran sağlık ekipleri onu sakinleştirmek üzere ambulansa götürdü. Kazayı gören bir sürücü, “Ben normal seyir halindeydim, arkamdan geçerek zikzak yaptı. Beni geçmeye çalıştı, normalde bana vuracaktı ama TIR’a vurdu. Ben de ileride durdum” dedi.
Kazazede gençlerden biri de, “Biz buradan geliyorduk, bir den TIR’a girdik” ifadelerini kullandı. Kazayı gören diğer bir sürücü ise, “Park halinde olan aracı görmüyorlar. Diğer araçlarda seyir halindeler, önündeki araç sol tarafa kaçıyor. Bunlarda bir anda TIR’a çarpıyor” şeklinde konuştu.
Öte yanda kaza nedeniyle bulvar üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, lüks otomobil kullanılamaz hale geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)