KONYA (İHA) – Konya’da kiraladıkları lüks otomobille Beyşehir ilçesinde 15 ayrı evden hırsızlık olayına karışan şüpheliler yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir kent merkezinde son günlerde yaşanan ev hırsızlığı olaylarının artmasının ardından alarm durumuna geçen polis, 5 gün içerisinde iki ayrı mahallede 15 ayrı ev hırsızlığına karışan şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Hırsızlık olaylarının yoğunlaştığı Müftü ve Bahçelievler Mahallesi’nde sayıları artırılan motorize devriyelerine ek olarak yaya polis ekipleri de sokak aralarında gezerek şüphelileri aradı. Bir polis ekibi Müftü Mahallesinde durumlarından şüphelendiği 2 kişiye doğru yönelince, şüpheliler kaçmaya başladı. Polis, koşarak kaçan şüphelilerden birisini kıskıvrak yakalarken, diğer şüpheli geldikleri aracına binerek uzaklaştı. Polis ile lüks otomobiline binerek kaçan şüpheli arasında uzun süre devam eden kovalamaca yaşandı. Şüpheli şehir merkezindeki kovalamacanın ardından ara sokaklarda izini kaybettirmeyi başardı.

Polis şehir giriş çıkışlarını kapatırken, şehir içerisinde olduğundan emin olduğu plakası belirlenen aracı takibe aldı. Hırsızlık olaylarında kullanıldığı belirlenen kiralık lüks otomobil, bir süre sonra Yeni Mahalle’de binaların arasında park halinde bulundu. Şüphelinin aracı terk ettikten sonra yaya olarak kaçtığı belirlendi. Kapıları açılıp hareket ettirilemeyen araç bir çekici tarafından polis merkezi önüne çekildi. Çağrılan çilingir de anahtarı olmayan lüks otomobili uzun süre açmayı başaramadı.

AYAK İZİNE KARŞI YEDEK AYAKKABILI ÖNLEM

Yakalanan hırsızlık şüphelisi A.H. (17) polis merkezindeki ifadesinde suçunu itiraf ederken, kaçan arkadaşının kimliğini de verdi. Şüphelilerin daha önce de poliste hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunduğu ve firari olarak arandığı öğrenildi.

Konya’dan her gün akşam saatlerinde Beyşehir ilçesine gelen şüphelilerin, akşam 19.00 ila 21.00 saatleri arasında gezmeye giden ailelerin ve lambası yanmayan birinci katlardaki daireleri kendilerine hedef seçtiği, gözlerine kestirdikleri evlere girmeden önce zillerini çalarak kontrol ettikleri, ardından birinin araç içerisinde gözetleme yaparken, diğerinin müsait pencerelerden içeriye girmek suretiyle evde bulunan nakit para, ziynet eşyası, kıymetli eşya, laptop gibi elektronik eşyaları çaldıkları belirlendi.

Hırsızlık şüphelilerinin mesailerinde yöntem olarak parmak izi bırakmamak için ellerine eldiven giydikleri, yanlarında getirdikleri bir başka ayakkabıyı da ayak izlerinin alınmasına önlem olarak karşı giydikleri öğrenildi. Hırsızlık olaylarında kullanılan farkı ayakkabılar da terk edilen araç içerisinde bulan polis, yaşanan kovalamacadan önce de Esentepe Mahallesi’nde şüphelilerin iki ayrı eve daha girdiklerini belirledi.

Polis kimliği tespit edilen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, kovalamaca sonrasında yakalanan A.H. polis merkezindeki sorgulamasının ardından hırsızlık suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi.