Zonguldak’ta, öğle saatlerinde kaçak bir ocakta meydana gelen göçükte kalan madencinin cesedine ulaşıldı.

Olay, Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde meydana geldi. Üzerine çöken tavanın altında kalan 42 yaşındaki Naci G.’ye ulaşıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarının ardından madenciye ulaşıldı. Madencinin cesedi dört saat sonra çıkarıldı.

Göçüğü duyan madencinin yakınları olay yerine akın etti. Naci G.’nin eşi Makbule ve oğlu Emin sinir krizleri geçirdi. İddialara göre göçükte hayatını kaybeden Naci G.’nin TTK’da madenci olarak çalıştığı öne sürüldü. 11 Kasım 2013 tarihinde izine ayrıldığı, 10 Aralık 2013 tarihinde de işe başlayacağı iddia edildi. İşçinin bir aylık izinde kaçak ocakta çalıştığı iddia edildi.

İşçinin cesedi 112 ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastaneye giderek bilgi alan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş şöyle dedi: “TTK’da çalışan bir arkadaşımız yıllık izindeymiş. Yıllık izinde çalışmaya gitmiş. Artık çalıştığı ocak kimindir ayrıntısını bilmiyorum. Ama TTK’da çalışan arkadaşımız olduğu kesin. Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde çalışıyormuş.”