Batman’da yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR’ın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti, torunu ağır yaralandı. Kazayı protesto eden mahalleli karayolunu trafiğe kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Batman-Siirt çevre yolu Çamlıtepe Mahallesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan Sultan Ergün (70), bir TIR’ın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti, 5 yaşındaki torunu ise ağır yaralandı. Ambulansla Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan çocuk tedavi altına alınırken, yaşlı kadının cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri TIR şoförünü gözaltına alırken, kazanın duyulmasının ardından toplanan mahalle sakinleri, Siirt-Batman karayolunu trafiğe kapatarak kazaları protesto etti. Karayolunu taşlarla trafiğe kapatıp ateş yakan mahalleli, bir yılda en az 10 kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Yıllardır protestolarımıza rağmen kimse sesimizi duymuyor” dedi.

Çevre yolunda herhangi bir noktada yayalar için alt geçit ya da üst geçit isteyen mahalleli, “Çocuklarımız her gün bu yoldan karşıya geçerek okula gitmeye çalışıyor. Gün geçmiyor ki bu yolda kazalar olmasın. Tek isteğimiz bu yolda yayalar için bir geçittir. Yetkililer sesimizi duymadığı halde her gün burada eylem yapıp yolu trafiğe kapatacağız” dedi.

Bir müddet yolu araç geçişine kapatan mahalle sakinleri daha sonra sessizce dağıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.