Adana'da kendisinden ayrılmak isteyen eşi tarafından darp edildikten sonra balkondan atılmak istenen kadının çığlıkları üzerine mahallelinin linç etmek istediği koca, eşi şikayetçi olmayınca ceza almaktan kurtuldu.

Toros Mahallesi 78116 Sokakta oturan Nagihan Ö., 2 yıl önce M. Can T. ile dini nikahla evlendi. Şiddet gördüğü iddia edilen Nagihan Ö., eşinden ayrılmak istedi. 23 Nisan 2013'te evi terk etmek için eşyalarını toplarken, evde bulunan eşi M. Can T. "Sen beni terk edip bir yere gidemezsin, seni öldürürüm" diyerek kendisini darp etti. Daha sonra da elindeki bıçağı eşinin boğazına dayayarak 2. kattaki evlerinin balkonuna çıkardı. Kadını aşağıya atmak isterken, mahalleli sokaktan taş atarak öfkeli kocayı vazgeçirdi.

Mahalleli polis merkezine götürülmek istenen M. Can T.'ye saldırıp linç etmek isterken, polis, dayakçı kocayı güçlükle kurtardı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.Can T., Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar duruşmasına çıktı.

7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen M.Can T., eşini tokatladığını söyledi. Eşinin evden ayrılmak istemesi üzerine tartıştıklarını belirterek, "İki tokat vurdum. Sinirlenip, kendisini balkondan atacağını söyleyerek aşağıya sarktı. Tutarak aşağıya sarkmasını engelledim. Bıçak gösterip, tehdit etmedim" dedi.

Eşi tarafından öldürülmek istendiği ileri sürülen Nagihan Ö. ise, şikayetçi olmadı. Nagihan Ö. "Olay günü tartıştık. Ayrılmak isteyince izin vermeyeceğini, aksi takdirde öldüreceğini söyleyerek tehdit edip, eliyle vurarak yaraladı. Olay anında elinde bıçak ya da silah yoktu. O tarihten sona beni arayıp, rahatsız etmiyor. Bu nedenle şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, şiddet mağduru kadının şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle 'yaralama' suçundan davayı düşürdü. 'Silahla tehdit' suçundan ise suç sabit olmadığından beraat kararı verdi.