Bingöl’de çevik kuvvet polislerine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki Abdullah Bıyık’ın cenazesi, karayolu ile ailesinin yaşadığı Malatya’ya getirildi. Helallik için son kez babaevine getirilen şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Çöşnük Mahallesi Kadim Sokak’ta bulunan şehidin yaşadığı babaevine son kez getirilen şehidin naaşı, tekbirlerle karşılandı. Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve çok sayıda polis ve askeri erkanın hazır bulunduğu şehidin babaevi önünde İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua yapıldı. Şehit polis Abdullah Bıyık’In babası Mehmet Ali Bıyık ile annesi Şengül Bıyık güçlükle ayakta dururken, şehidin tek kız kardeşi İpek Bıyık ve şehidin eşi Ümmühan uzun süre gözyaşı döktü. 1.5 yaşında Mustafa Ali adlı bir oğlu olduğu öğrenilen şehit polisin komşuları terör olaylarına tepki göstererek, “Kahrolsun teröristler, elleri kırılsın. Evlatlarımızın arkasındayız, şehitlerimizin arkasındayız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi Malatya Erhaç Havalanı’ndan askeri kargo uçağı ile memleketi Uşak’a gönderildi.
(İHA)