Malatya Valiliği, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına yönelik olarak yürütülen operasyonlar kapsamında tutuklu bulunanların sayısının 82 olduğunu, açığa alınan personel sayısının ise 671’e çıktığını bildirdi.
Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin varlığını, birliğini, halkın can ve mal güvenliğini, demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ülkede yapılan mücadele kapsamında, Malatya’da da soruşturmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 46 kurum hakkında kapatma işlemi yapıldığı belirtilirken Türk Silahlı Kuvvetlerinde son bilgilere göre şimdiye kadar 57 kişinin tutuklandığı belirtildi. Halen 4 askerin gözaltında olduğunun belirtildiği açıklamada TSK’de 1 personelin açığa alındığı kaydedildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında ise şuana kadar 25 kişinin tutuklandığı, belirtilerek toplam 507 kişinin açığa alındığı bilgisi verildi.
Açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü’nde ise şu ana kadar 159 polisin açığa alındığı 27 polisin ise gözaltında olduğu belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde de 15 Temmuz’dan sonra başlatılan soruşturma kapsamında 4 personelin açığa alındığı 4 kişinin ise görevden alındığı belirtildi.
Açıklamada Malatya’da toplam tutuklu bulunanların sayısının 82 olduğu, açığa alınan personel sayısının ise 671’e çıktığı belirtildi. Toplam 31 gözaltının bulunduğu ifade edilirken adli kontrol kararı ile serbest kalanların sayısının ise 2 olduğu bildirildi. Açıklamada, “FETÖ/PDY Örgüt mensuplarına yönelik operasyonların, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temizleme çalışmalarının aralıksız devam edeceği ve sonuçlarından Kamuoyunun bilgilendirileceğinin bilinmesi önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.
(İHA)