Malatya’da askeri birliğinden çıkarak çevre yolunda ilerleyen askeri zırhlı araç, polis ekiplerince durduruldu. Vatandaşların linç girişiminden askerleri polis havaya silah açarak kurtardı.
Askeri darbe girişimi ile birlikte hareketliliğin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da askeri birliklerinden çıkan zırhlı araçlardan biri çevreyolu emeksiz alt kavşağında durduruldu. Sivil bir polis aracının ters yönden girerek zırhlı aracı durdurması ile hareketli anlar yaşandı. Askeri araçtaki 2 asker indirilerek kelepçelenirken çevrede toplanan çok sayıda vatandaş askerleri linç etmek istedi. Polis ekipleri askerleri linçten havaya sık sık ateş açarak kurtarmaya çalışırken bazı vatandaşlar da askeri araca zarar verdiler.
Gözaltına alınan 2 asker olay yerinden hızla uzaklaştırılırken toplanan vatandaşlar Zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) aracının üstüne çıktı. Araca Türk bayrağı asan vatandaşları polis güçlükle olay yerinden uzaklaştırdı.
Askeri araç ise polis ekipleri tarafından vinç yardımı ile bölgeden kaldırıldı.
Bu arada dün geceden beri kentte olağan üstü hal ilan edildi. Valilik, Emniyet, Adliye başta olmak üzere resmi kurum ve kuruluşların giriş ve çıkışlarına olası bir askeri aracın girişinin engellenmesi adına iş makineleri yerleştirildi. Bazı yerlere otobüs ve kamyonlarında yerleştirildiği hassas noktaların yanı sıra askeri birliklerin de giriş ve çıkışları araçlarla kapatılmış durumda. 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’nda jetlerin havalanmaması için pistlere iş makinelerinin yerleştirildiği belirtildi.
(İHA)