Antalya’nın Manavgat ilçesinde yasadışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen çoğunluğu Afganistan ve Pakistan uyruklu 70 kaçak göçmen yakalandı.
Antalya-Manavgat D-400 karayolu Manavgat girişinde Migros kavşağında 2 grup arasında kavga olduğu yolunda ihbarı değerlendiren Side Jandarma Karakoluna bağlı ekipler, olay yerine geldiklerinde yabancı uyruklu 20 kişiyle karşılaştı. Jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda 20 kişinin yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan yasadışı göçmenler olduğunu, bir bölümünün de minibüslere binerek Manavgat otogarına gittiklerini belirledi. Jandarma ekipleri 20 kişiden oluşan yasadışı göçmenleri Side Jandarma Karakoluna götürürken otogara gidenler için Manavgat Emniyetini bilgilendirdi. Manavgat otogarına giden Manavgat emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler otobüsle Manavgat’tan ayrılmaya hazırlanan çıkan 7 çocuk, 12 kadın ve 31 erkekten oluşan 50 kişiyi otobüs ile Manavgat Emniyet Müdürlüğüne getirdi.
Pasaportlarının ve diğer kimliklerinin kendilerini Manavgat’a bırakan kişilerce alındığını belirten yasadışı göçmenler Manavgat Emniyet Müdürlüğü ve Side Jandarma Karakolunda yapılan parmak izi ve kimlik belirleme işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemler sırasında yasadışı göçmenlere polis ve jandarmalar tarafından süt, ekmek, Karpuz ve su ikramında bulunuldu.
Aralarında 2 Burma ve 1 Sri Lanka’lının da bulunduğu Afgan ve Pakistanlılar yapılan işlemlerin ardından Antalya Göç İdaresi Başkanlığına teslim edilecek.
(İHA)