Manisa'da 11 Nisan 2013 Perşembe günü Manisa Otogar kavşağında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Fethiye Gökçen davasının üçüncü duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Manisa Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Gökçen (34) hakkında 'Tasarlayarak Adam Öldürmek' suçunda ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Duruşmaya Fethiye Gökçen’in annesi Azime Tarhan ve ablası Nuran Göksu, Fethiye Gökçen'in (32) avukatı İsmail Fikirli, zanlı Ali Gökçen ve Avukatı Emin Uz, Kadına Şiddeti Önleyeceğiz Platformu üyeleri katıldı.

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. duruşmada hakim karşısına çıkan katil zanlısı Ali Gökçen, diğer duruşmalardaki iddialarını yineledi. Katil zanlısı Gökçen, olay günü eşi Fethiye Gökçen'i bir adamla yan yana gördüğünü ve eşinin o adamla yanaktan öpüştüğünü iddia etti. Zanlı Gökçen, "Kahvede otururken eşimi bir adamla yan yana yürüdüğünü gördüm. Daha sonra o adamla ayrılırken yanaktan öpüştüklerini gördüm. O gün ilaçlarımı almamıştım. Çılgına döndüm. Daha sonrasında ise kendimi korumak amaçlı belimdeki ekmek bıçağıyla sadece korkutmak istedim. Sinirlerime hakim olamadım. Sonrası bu olay yaşandı. Aslında ben eşimi çok seviyordum. Eşime bağlıydım" diye konuştu. Duruşmada eşi Fethiye Gökçen'in kendisini aldattığını iddia eden zanlı Gökçen, "Eşim beni babasının bir arkadaşı olan O.Ö. ile aldatıyordu. Zaten O.Ö. ona Barbaros Mahallesi'nde kiralık bir ev tutmuştu. Ev sahibi de birlikte yaşadıklarını biliyordu" diye konuştu. Zanlı Gökçen'in avukatı Emin Uz ise mahkemeye ev sahibinin dinlenmesi talebinde bulundu.

Hakim zanlı Gökçen'in iddiasını mahkemeye katılan ablası Nuran Göksu'ya sordu. Abla Göksu, "Ali Gökçen'in iddia ettiği O.Ö. babamın çok yakın bir arkadaşıdır. Kardeşim Fethiye Gökçen, evlenmeden önce bu ev kiralanmıştı. O.Ö., kardeşime yardım amaçlı bu evi kiralayarak destek olmak istemiştir. Bu ev kardeşimin evlenmeden önce oturduğu evdir. Ali Gökçen'in de bu evden haberi vardır. kardeşim Ali Gökçen'le evlendikten sonra bu evde yaşamaya devam etmişlerdir. Ali Gökçen'in iddiaları tamamen asılsızdır. Kardeşimin O.Ö'yle hiçbir duygusal bağı olmamıştır" diye konuştu.

Duruşmada iddialardan sonra hakim Ali Gökçen'in avukatı Emin Uz'un, iddia dilen evin sahibinin dinlenmesi talebini ret etti.

Duruşmanın sonunda savcı mütalaasını okudu, savcı mütalaasında zanlı Ali Gökçen'in iddialarının her hangi bir kanıt ve delilinin olmadığını Fethiye Gökçen'in cep telefonuna tehdit mesajları çekildiğini olay günü zanlının ekmek bıçağını bilerek yanına aldığını eşini bilerek ve tasarlayarak kasten öldürdüğünü kararını verdi. Savcının mütalaasını okumasının ardından duruşma karar verilmek üzere 23 Aralık günü saat 09.50'ye ertelendi.

ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Duruşma sonrası Kadına Şiddeti Önleyeceğiz Platformu üyeleri tarafından eylem yaptı. Adliye önünde gerçekleştirilen eyleme eşi tarafından öldürülen Fethiye Gökçen'in annesi Azime Tarhan ve ablası Nuran Göksu da destek verdi. Elinde "Kızımın Hesabını Soracağım" pankartı taşıysan anne Azime Tarhan, dakikalarca gözyaşı döktü. Anne Azime Tarhan, gözyaşları içerisinde "Kızımın katili en ağır cezayla cezalandırılsın" derken abla Nuran Göksu ise, "Bu adliyeden asla o serbest olarak çıkmasın. En ağır ceza verilsin" diye konuştu. Eylemde Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu dönem sözcüsü Sanem Deniz Kural, savcının 3. duruşmada verdiği mütalaanın arkasında olduklarını belirtti. Kural, "Aldatma gibi faktörlerin tahrik indirimi olamayacağını bu davada da görmüş olduk. Katil zanlısı Ali Gökçen de eşinin kendisini aldattığı sebebiyle tahrik indiriminden faydalanmak istemiştir. Ancak savcı mütalaasında buna izin vermemiştir" dedi. Aile Bakanı Fatma Şahin'e seslenen Kural, "Fatma Şahin boşanmaları engelleyeceğini söylüyor. Barıştırma timleri kuruyor. Ama daha geçen gün İstanbul'da aileleri tarafından barıştırılan koruma altında olan bir kadın kardeşimizi daha kaybettik. O kadın kardeşimiz barıştırıldıktan kısa bir süre sonra kocası tarafından öldürüldü. Fatma Şahin bunlarla ilgili neden bir açıklama yapmıyor? Neden susuyorsun Fatma Şahin? Aileleri korumayacak da ne yapacak? Bu mudur Aile Bakanlığı'nın görevi?" diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform üyesi kadınlar "Kadınlar ölüyor Fatma Şahin nerede?" sloganları atarak eylemi olaysız bir şekilde sonlandırdı.