Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi İkinci Bahçelievler Sokak'ta çıkan yangında, iki katlı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre saat 01.15 sıralarında, Çamlıca Mahallesi İkinci Bahçelievler Sokak'ta Ahmet Çetinkaya’ya ait 2 katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahmet Çetinkaya’ya ait evde kiracı olarak oturan Muharrem Çetinkaya, Saadet Çetinkaya, çocukları Mehmet ve Mevlüde Çetinkaya, komşuların yardımı ile evden dışarı çıkarıldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan Demirci Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını söndürme çalışmalarına başladı. 18 itfaiye eri ve 3 adet yangın söndürme aracı ile sürdürülen yangın söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri de destek verdi. Kısa sürede evin çatısını saran alevlere, itfaiye ekipleri merdivenlerin desteği ile havadan müdahale etti. TEDAŞ ekipleri tarafından da Çamlıca Mahallesi'nin elektrikleri kesilirken, İlçe Emniyet Müdürlüğü de güvenlik önlemi aldı.

Yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınıp söndürülürken, itfaiye ekipleri evden ulaşabildikleri eşyaları dışarıya çıkardı. Evlerinin gözlerinin önünde yanmasına dayanamayan Saadet Çetinkaya komşuları tarafından sakinleştirilirken, Muharrem Çetinkaya ve annesi Fadime Çetinkaya sağlık görevlilerince Demirci Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı.

Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel de olay yerine gelerek yangının çıkış sebebi ve çalışmalar hakkında itfaiye amiri Kenan Akkaya’dan bilgi aldı. Temel, evi yanan Saadet Çetinkaya’ya, "Geçmiş olsun" dileklerini sunduktan sonra Devlet Hastanesi'ne geçerek Muharrem Çetinkaya ve annesini de ziyaret etti.

Yangınla ilgili Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından araştırma başlatıldığı belirtildi.