Beşiktaş’ın Portekizli yıldız futbolcusu Manuel Fernandes zorla getirilme kararı bulunan duruşmaya sakatlığını gerekçe göstererek katılmadı. Mahkeme Beşiktaş Kulübü tarafından hazırlanan sağlık raporunu kabul etti.

Beşiktaş’ın Portekizli yıldız futbolcusu Manuel Fernandes’in bir eğlence mekanında tanıştıktan sonra evine götürdüğü 2 kızı dövdüğü iddiasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. İstanbul 31.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan müşteki Damla Ç. Ve Gülşah Ö.’yü avukatları temsil etti. Tanıştıktan sonra evine götürdüğü kızları darp ettiği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis cezası istenen ve hakkında zorla getirilme kararı bulunan Manuel Fernandes ise belinde bulunan sakatlığı gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Fernandes’in avukatı, müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek, “Mazeretinin kabulüne karar verilmesini talep ediyorum. Yakın bir güne duruşma günü verilirse bizzat kendim kendisini duruşma gününde hazır edeceğim. Ayrıca diğer tanık Muhammet Marmar’a da ulaşmaya çalışacağız’’ dedi.

Fernandes’in avukatı Hakan İnci, Beşiktaş Kulübü futbol takımının doktoru Ertuğrul Karanlık tarafından hazırlanan raporu mahkemeye sundu. Raporda 15 Ocak tarihinde Antalya’da Gyeongnam takımı ile oynanan hazırlık karşılaşması sırasında Fernandes’in belinde ağrıların oluştuğu ve muayenede lomber bel ağrısı tanısı koyularak 2 gün istirahatinin uygun görüldüğü belirtildi.

Duruşmada Mahkeme Başkanı tanık Seda Parseker’in Bursa Sulh Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesinin alındığını belirtti. Tanık Parseker’in talimatla alınan ifadesinde Fernandes’i tanıdığını ve arkadaşı olduğunu vurgulayarak, “Olay günü olay yerindeydim, müştekileri tanımam, sanığı tanırım, kendisi arkadaşımdır. Olay günü sanığın Dikilitaş Mahallesi Hakkı Yeten Caddesi’nde bulunan adresinde kalabalık bir arkadaş grubu ile oturuyorduk. O sırada saat 04:00 civarı müştekiler geldi. Müştekiler eve girerken Öykü arkadaşım ‘ayakkabılarınızı çıkartır mısınız?’ dedi. Bu sırada müştekiler bana su şişesi fırlattılar ve küfür ettiler. Bunun üzerine sanık evde bulunan müştekilere ‘benim evden çıkar mısınız?’ dedi. Sanıkla müştekiler arasında tartışma olmadı. Müştekiler sanığa küfür etti. Yaralama olayı da olmadı, bilgi ve görgüm bundan ibarettir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Beşiktaş JK futbol doktoru Ertuğrul Karanlık tarafından hazırlanan sağlık raporunu kabul eden mahkeme duruşmayı erteledi.