Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün de aralarında olduğu 3 kişi yaralandı.
Saldırıyla ilgili Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır" denildi.
Gerek duyulduğu takdirde Safitürk’ün bakanlık tarafından hazır bulundurulan uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı da öğrenildi.
(İHA)