Ümraniye’de bir büfeye giren kar maskeli hırsızlar, 5 dakikada yaklaşık 10 bin lira değerinde sigara çaldı. Hırsızlık anı, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Geçtiğimiz salı günü sabaha karşı Cemil Meriç Mahallesi’nde bulunan bir büfeye gelen kar maskeli 2 şahıs, önce kepenkleri demir kesme makasıyla kesti. Kapıyı kanırtarak açan şahıslar, içeri girerek sigara standına yöneldi. Hızlı bir şekilde rafta bulunan sigaraları alan şahıslar, alarmın çalmasıyla birlikte sigaralarla birlikte büfeden çıkarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

Meydana gelen hırsızlık, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kar maskeli 2 şahıs büfenin önüne geliyor. Ellerindeki demir kesme makasıyla kepenk kilitlerini kesen hırsızlar, çevreden gelen bir ses üzerine kaçıyor. Bir süre sonra geri gelen şahıslar, kepengi kaldırarak kapıyı açmaya çalışıyor. Bir ara gelen bir sesten ürken şahıslar, tekrar kapıdan uzaklaşıyor. Çok kısa süre sonra geri gelen şüpheliler, kapıyı kanırtarak içeri giriyor. Şahıslardan biri hemen tezgahın üzerine çıkarak duvarda asılı bulunan sigara standındaki rafları söküyor. Üzerleri sigara dolu 3 rafı alan diğer şahıs büfeden çıkarken, diğer şahıs kalan rafları sökmeye devam ediyor. Dışarı çıkan şahısın geri gelmesinden sonra kalan sigara dolu rafları da alan şahıslar, geldikleri kapıdan çıkarak kaçıyor. Kısa bir süre sonra ise büfenin bulunduğu binanın güvenlik görevlisi görüntüye giriyor. Tüm bu yaşananlar 5 dakika içinde gerçekleşiyor.

Büfenin sahibi Temel Selman, olaydan bir gece evvel alarmın çalması üzerine iş yerine geldiğini ifade ederek, “Ancak herhangi bir olumsuzluk yoktu. Ertesi gece yine aynı saatlerde açıp girmişler. Yaklaşık 10 bin liranın üzerinde bir kaybımız var. Şahıslar kar maskesi ve eldiven takmışlar. Yaklaşık 1 aydır çevrede bulunan birçok iş yeri soyuldu” dedi.