Torbalı’da faaliyet gösteren Merinos Fabrikası’nın yatak imalatı yapılan 30 dönümlük alan, bu sabah belirlenemeyen bir nedenle yandı. Sabah 07.15 sularında başlayan yangın çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin katımlıyla söndürülmeye çalışıldı. İçinde bulunan yatak ve kimyasal maddeler nedeniyle bir anda alevler tüm fabrikanın etrafını sararken, havadan Orman Müdürlüğü’ne ait helikopterler yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Bu arada söndürme çalışmaları 3 saat sürdü. Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre, ilk belirlemelere göre 30 dönümlük bir alanın yandığı, çıkan yangın sonrasında bu alanın kullanılmaz duruma geldiği bildirildi.

Çevre ilçe ve illerden gelen 40 itfaiye aracı çıkan alevleri kontrol etmek için müdahalede bulunurken, kısa sürede alevler fabrikayı sardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Koordinatörü Fuat Barandır, itfaiye ekiplerinin ihbarı alır almaz olay yerine geldiklerini belirterek, “Geldiğimizde alevler hızla yükselmekteydi. Ekiplerimiz hemen olay yerine müdahalede bulunup alevleri kontrol altına almıştır. Henüz yangının neden çıktığı konusunda bir bilgimiz yok” dedi.

Öte yandan fabrikaya ait güvenlik kameraları alevlerden zarar gördü. Bu nedenle yangının çıkış sebebi görgü tanıkları ve teknik çalışmanın sonrasında belirlenecek. Ölen ya da yaralının bulunmadığı yangında büyük çapta hasar meydana gelirken, kuvvetli alevler sonrasında oluşan ısıdan dolayı çökme oluştu.