Eskişehir’de mesai arkadaşını 25 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen güvenlik görevlisinin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) 25 Mayıs 2013 tarihinde mesai arkadaşı Abdullah Haktanırlar’ı arkasından 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Ertan A.’nın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya sanık Erkan A., Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü gerekçesiyle katılmadı.

Sanığın ağabeyi duruşmada tanık olarak dinlendi. Olay gününü anlatan Muammer A., şunları söyledi:

“Olay günü eşim doğum yaptı. Saat 13.30 gibi kardeşimin eşi gelerek Erkan’nın telefonda değişik konuştuğunu söyledi. Bundan 1,5 yıl önce rahatsızlandı ve psikiyatriye götürdük ama ondan sonra kesinlikle olay gününe kadar bir rahatsızlığını görmedik. Saat 14.30 gibi çalıştığı iş yerinin yakınına geldik ve cebini aradık ancak cep telefonu kapalıydı. Daha sonra bir ara otomobillerin arasından geldiğini gördük. Elinde bıçak vardı ve kanlıydı. Kolu kanıyordu, üstünde atlet vardı. Ben yanına gidince, ‘Gelme sen de ölürsün’ dedi. Bizden kaçmaya başladı. Tepebaşı Belediyesi'nin önünde sıkıştırdım ve orada bulunan kapıya kilitledim. Ambulans çağırdık. Bu sırada poliste geldi. İlk ambulansa binmedi, ikinci gelen ambulansa bindi. Hastanede yarasının dikilmesine izin vermedi ve ölümsüz olduğunu doktorlara söyledi. Su istedi, su verdiğimizde ise kendisini zehirlemeye çalıştığımızı söyleyerek suyu içmedi. Telefonunun iş yerinde kaldığını söyledi. Ben de yeğenimi gönderdim. Oraya gittiğinde bizi arayıp içeride birinin kanlar içinde olduğunu söyledi. Ben de ambulans yönlendireceğimi, orada beklemesini söyledim.”

“DÜNYAYI KURTARACAĞIM, AZ KALDI”

Tanık olarak dinlenen Sanık Erkan A.’nın eşi Dilan A. ise, eşinin olay günü kendisini arayıp, "Seni öldürecekler. Evden altınları ve bıçak ile av tüfeğini al, yanıma gel, kaçacağız. Polis tüfeği sorarsa, 'Ajanım dersin’ dediğini söyledi. Dilan A. eşinin ayrıca telefonda, ‘Dünyayı kurtaracağım, az kaldı’ dediğini de ileri sürdü. Telefon konuşmasının ardından kayınvalidesine durumu anlattığını belirten Dilan A., “Eşimin çalıştığı yere gittik. Elinde bıçak vardı. Kaynım bir süre sonra eşimi yakaladı. Ben de elindeki bıçağı alıp görmesin diye çantama koydum. Daha sonra hastaneye gittik. Biz birini öldürdüğünü bilmiyorduk” diye ifade verdi.

Öldürülen Abdullah Haktanırlar'ın ablaları Ayşe Ö., Özgür Ö. ile ağabeyi Özcan Ö. ise ilk duruşmada şikayetçi olduklarını dile getirerek zanlının cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme sanık Erkan A.’nın dinlenmesi ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan cezai ehliyet raporunun beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.