AYDIN (İHA) – Aydın’ın Kuşadası ilçesinde derin deşarj istasyonundaki metan gazı zehirlenmesi sonucu ölen altyapı çalışanı Osman Sarı (36) ile itfaiye eri Uğur Apaydın (44) toprağa verildi.

Sarı ve Apaydın için ilk önce Kuşadası Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Osman Sarı'nın eşi Sezgin Sarı, kızları Melisa Sarı, Aleyna Sarı ve Açelya Sarı, Uğur Apaydın'ın eşi Şerife Apaydın, çocukları Onur Apaydın ile Ayten Apaydın'ın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törende, Osman Sarı'nın eşi Sezgin Sarı, çocukları Melisa, Aleyna ve Açelya Sarı ile annesi Gülizar Sarı sinir krizleri geçirdi. Okunan duaların ardından helallik istendiği sırada gözyaşları sel oldu. Fenalaşanlara, hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

Başkan Altungün, "Uğur kahraman bir itfaiyeciydi. Oksijen maskesiyle metan gazından etkilenenlerin yanına inmiş. Osman'ı kurtarmaya çalışırken yüzündeki maskeyi çıkartıp ona vermiş" dedi.

Törenin ardından cenazeler, kalabalık eşliğinde Hanım Camisi'ne götürüldü. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası cenazeler, Adalızade Mezarlığı'na kadar yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda oluşturulan insan zinciriyle elden ele taşındı. Cenazeler, burada toprağa verildi.

Kuşadası’nda belediyeye ait derin deşarj istasyonunda metan gazından 3 işçi zehirlenmiş, işçilerden Veysel Turgut olay yerinde, Osman Sarı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaya müdahale eden itfaiye ekibinden Uğur Apaydın da gazdan zehirlenmiş ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamamıştı. Veysel Turgut’un cenazesi, belediyede düzenlenen töreninin ardından Toprağa verilmek üzere memleketi Muğla'nın Yatağan ilçesine gönderilmişti.