Şişli Çağlayan’da, metrobüs durağına gitmek için bindikleri engelli asansöründe mahsur kalan yaşlı çift, saatlerce kurtarılmayı bekledi. Kalp hastası oldukları öğrenilen çifti kurtarmak için itfaiye, ambulans ve adliye görevlileri seferber oldu.
Edinilen bilgilere göre, olay Çağlayan Metrobüs Durağı’nda yer alan İstanbul Adalet Sarayı tarafındaki yaşlı ve engelli asansöründe meydana geldi. Metrobüs durağına girmek için asansöre binen Mehmet Ali Akın ile Şehri Akın çifti, kapı kapandıktan kısa bir süre sonra asansör arıza yaptı. Asansör her iki tarafa da hareket etmeyince içeride beklemeye başlayan yaşlı çift, önce “işaret diliyle” çevredeki adliye görevlilerine durumlarını anlattı. Olayı gören adliyedeki güvenlik görevlileri, Akın çiftini kurtarmak için seferber oldu. Yolcular da yaşlı çifte yardım etmek istedi. Bu sırada kalp hastası olduğu öğrenilen Şehri Akın, asansör içinde fenalaşarak yere oturdu. Olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri ile itfaiye görevlileri, çifti kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Levye ve manivela türü aletlerin kullanıldığı kurtarma çalışmaları sonuç vermeyince son çare olarak asansörün camları kırılmak istendi. Tam bu sırada görevli asansörün yetkilileri olay yerine ulaştı.
Diğer yandan, yaşlı çiftin asansörde kaldığını öğrenen kızları telaş içinde Çağlayan’daki metrobüs durağına koştu. Oldukça üzgün olduğu gözlenen kızları, uzatılan mikrofona, “Annem ile babam. Annem kalp hastası, kalbi ve tansiyonu var” diyerek gözyaşı döktü.
Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmaları sırasında her yol denenirken, bölgeye ulaşan asansör teknisyeni, ayarları ile ilgilendikten sonra asansör hareket ederek aşağıya indirildi.
Aşağıya inen asansörde mahsur kalan yaşlı çiftten Mehmet Ali Akın, eşinin kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirterek, “O çok kötü oldu. Ben o kadar değildim” diyerek yanlarına gelen kızına sarıldı.
Yaşlı çift, kurtarma çalışmalarının ardından olay yerinde hazır bekletilen ambulansa konarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Akın çiftinin burada ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildikleri bildirildi.
(İHA)