Erzurum’da Emine Karataş'ı metruk binada öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı hakkında müebbet hapis, cinsel istismar suçundan 12 yıla kadar, gece vakti yağma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, cinayet olayı 5 Aralık 2013 günü Taşmescit Mahallesi Kuşbaz Sokaktaki metruk bir binada meydana geldi. Emine Karataş (33) ile zorla cinsel ilişkiye giren Ahmet T. (23) burada genç kızın karşı koyması üzerine boynuna geçirdiği eşarbı ile boğarak öldürdü. Zanlının Emine Karataş’ın 500 TL değerindeki cep telefonunu gasp ederek sattığı ve 150 TL’sini ise kredi kartına yatırdığı ifade edildi.

Hazırlanan iddianamede görgü tanığının ifadesine göre boğularak öldürülen Emine Karataş’ın çığlık seslerini duyan bir görgü tanığının ise polise verdiği, “Ahmet yapma, telefonu kapatma annem var” şeklindeki ifadesi yer aldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren katil zanlısı Ahmet T., “Yaklaşık iki yıl öncesine kadar bir mağazada çalıştım. Burada çalışırken Emine Karataş ile tanıştım. Zaman zaman mutfakta birlikte yemek yediğimiz zaman benimle gezmek istediğini ve eşimden ayrılmamı söylüyordu. Ben de işyeri ile kötü olmamak için işyerinden ayrıldım. Emine’nin mağazada çalıştığı dönemde çantasından 50 TL parasını aldım. Sonradan kayınpederim Emine’ye 180 lira para vererek iade etmişti. Olay saatine kadar yüz yüze görüşmemiz olmadı. Akşam buluşmak için sözleştik. Ben iş çıkışı onun çalıştığı mağazanın önüne gittim. Yarım saat kadar bekledim. Emine işten çıktı, beni gördü. Bana ileri gitmem konusunda işaret etti. Arkadan beni takip etti. Bir mağazanın önüne gelerek sağa-sola doğru gitmem konusunda işaret etti. Veyisefendi İlk Öğretim Okulu’nun önünde bir araya geldik. Emine’nin tarifi üzerine boş ve metruk harabe bir eve girdik. Henüz evin içine girmeden sokakta elimi tuttu ve beni dudağımdan öptü. Emine’nin sırtı dönüktü. Ben kendisini ittirince kapının az ilerisine düştü. Yanına giderek kendisini kaldırdım. Yine beni öpmeye başladı. Ben de dayanamadım üzerine abandım. Eteğini kendi yukarıya doğru sıyırdı. İlişkiye girmeden boşandım. Kendisine ‘kalk gidelim’ diyince telefonundan çağrı geldiğini gördüm. Birinin aradığını görüp korkunca, telefonu alıp cebime koydum. Yeniden Emine’ye dönerek yerden kalkmasını istediğimde bana gülümseyerek ‘Amacıma ulaştım, bu saatten sonra ya karını boşarsın ya da beni alırsın ya da sabah ilk işim eşine ve ailene söylemek ve seni rezil etmek olur’ dedi. O anda korkarak ne yapacağımı bilemedim. Boynunda çapraz bir şekilde duran başörtüsünü ellerimle tuttum, sıktım, nefesi gider gibi oldu, korktuktan sonra bıraktım. Üzerinden kalktığımda nefes alıp veriyordu. Sonra, üzerimi topladıktan sonra olay yerinden ayrıldım. Emine’nin telefonunu gasp etmek için almadım” dedi.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ İLE HAKİM KARŞISINA ÇIKARILACAK

33 yaşındaki Emine Karataş'ı metruk binada öldürdüğü iddiasıyla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacak olan tutuklu Ahmet T. hakkında ‘kasten öldürme, nitelikli cinsel istismar ve gasp’ suçlarından TCK 81/1 , 149, 102 maddeleri kapsamında müebbet hapis, cinsel istismar suçundan 12 yıla kadar, gece vakti yağma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.