Samsun’da 'su' meselesi yüzünden çıkan kavgada kocası ve kızı öldürülen kadın duruşmada mahkemeden, “Sanığın, ibretlik olarak meydanda asılarak idam edilmesini istiyorum” şeklinde talepte bulundu.

Samsun’da su meselesi yüzünden çıkan kavgada baba ve kızını tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.

İlkadım ilçesinin Çanakçı köyünde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, Sami Koyuncu (56) ile Hüseyin Eşici (58) arasında su yüzünden kavga çıkmış, kavgada Hüseyin Eşici, komşusu Sami Koyuncu'yu önce grebi diye tabir edilen küçük balta ile yaralamış, ardından da tabancayla ateş ederek hem Sami Koyuncu'yu hem de 1 çocuk annesi kızı Sevda Koyuncu'yu (30) tabancayla vurarak öldürmüştü.

Olaydan sonra tutuklanan Hüseyin Eşici'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Hakkında ‘iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istemiyle dava açılan Hüseyin Eşici kendini savunarak, "Sami Koyuncu ile yol kenarında karşılaştık. Selam verdim ve ‘benim su hortumumu niye aldın’ diye sordum. 'Haydi oğlum yoluna git' deyince, aramızda tartışma çıktı. Boğuşma sırasında belimden yere düşen silahı alıp rest gele ateş ettim. Ben almasaydım silahı o alacaktı. Kendimi kaybetmişim. Ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Olayda kocası ve kızı öldürülen Fadime Koyuncu mahkemede verdiği ifadede, "Sanık bizim komşumuzdur. Kendi evindeki suyun fazlalığını döşediği hortum ile köyün girişine hayvanlar su içsin diye yaptığı yalağa taşıyordu. Bizim bu hortumla bir ilgimiz yoktu. Olay günü evde mutfakta iş yapıyordum. Öldürülen kızım Sevda, bayram hazırlığı için temizlik yapıyordu. Kızım Sevda, 'anne dışarı çık, babam ile Hüseyin abi tartışıyorlar' dedi. Evden dışarı çıkıp yanlarına gittiğimde eşimi önce girebi ile kesmiş, eşim yerde kanlar içindeydi. Bu sırada Hüseyin, silahı belinden çıkardı. ‘Yapma Hüseyin abi’ diye bağırdım. ‘Zaten kesmişsin, bırak’ dedim. Bana 'ben öldürmeden bırakmam' dedi. Kızım sevda peşinden koştu geldi. Hem eşim Sami'ye hem de evin bahçesindeki kızıma tabancayla ateş açtı. 'Senin kocan bana ne dedi biliyor musun? Haydi oğlum git yoluna' dedi. ‘Bunda ne var dedim?’ Kocamı da kızımı da kasten öldürdü. ‘Senin de kızın var Hüseyin abi’ dedim, beni dinlemedi. Çocuklarımı yetim bıraktı. Anamızda namus meselesi yoktu. Sebepsiz yere kocası ve kızımı öldürdü. Kızım vurulduğunda 'anne beni vurdu, seni de vuracak kaç' dedi. Kızım ve kocamı vurup olay yerinden kaçtı. Kendini kaybetmişti madem olay yerinden niye kaçtı? Hüseyin Eşici'nin ibretlik olarak meydanda asılarak idam edilmesini istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Olayın görgü şahidi olan Kemal Çokşen, "Traktörüm ile tarlaya çalışmaya gidiyordum. Komşum Sami Koyuncu'yu gördüm. Traktörü durdurdum. Yanına gittim. Hüseyin Eşici, elinde girebi, omzundan hayvanlar için kestiği yapraklarla yanımıza geldi. Sami'ye 'su hortumu sen mi aldın?' diye sordu. Sami de 'Ben almadım. Hortum olduğu yerde gömülü' dedi. Tartıştılar. Yumruklaşmaya başladılar. Sami'nin kızı Sevda 'yapmayın' diye bağırdı. Kavga başlayınca traktörün yanına geçtim. Hüseyin silahını çıkartıp Sami'yi vurdu, daha sonra da avludaki Sevda'ya ateş etti. Tabancasını boğuşma sırasında yere düştüğünü görmedim" şeklinde konuştu.

Köy muhtarı Metin Çokşen ise duruşmada tanık olarak verdiği ifadede, "Ölen Sami ile sanık Hüseyin ikisi de çobanlık yaparlar. Yan yana hayvan otlatırlar. Bugüne kadar bana intikal eden aralarında hiç bir sorun ve sıkıntı yoktu. Hüseyin, evinde köyün girişindeki yalağa hayvanlar su içsin diye fazla su gidiyordum. Bu suyun hortumu eski olduğu için kırılmış ve ezilmişti. Geçtiği yolu çamur ve su içinde bırakıyordu. Ölen Sami ile köydeki Seyit Ahmet Cömert, bu boruyu değiştirip daha iyisini yola gömdüler. Aralarındaki su anlaşmazlığı bana intikal etmedi. Aralarında bir sorun yoktu" ifadelerini kullandı.

Duruşta tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.