15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbetlerini fırsat bilen hırsızlar boş durmadı. Hırsızların demokrasi nöbetleri sırasında aynı iş yerinde yaptığı iki soygun güvenlik kameralarına yansıdı.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde vatandaşların demokrasi nöbeti için kent meydanında toplanmasını fırsat bilen hırsızlar, ilçede faaliyet gösteren bir bilgisayar işletmesinin camlarını ve kapısını kırarak içeri girdi. Soygun anı güvenlik kameralarına yansırken, şüpheliler iş yerinden tabletleri çalarak kayıplara karıştı.
Olaydan yaklaşık 4 gün sonra yine vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbeti tutarken, şüpheliler aynı işletmenin yine cam ve kapısını kırarak içeri girdi ve tabletleri çalarak tekrar kayıplara karıştı. Olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatan polis, şüphelilerden ikisinin kimliğini tespit etti. Şahısların İstanbul’da oldukları belirlenirken, şüphelilerden birinin 65 diğerinin de 45 ayrı hırsızlık dosyası da olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili İstanbul polisi ile birlikte çalışan Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Harun K. ve Feyzi G.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
(İHA)