Samsun'da, İl Milli Emlak Müdürlüğü'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında 2 yıl önce tutuklanan Milli Emlak Müdürü A.Ö., yargılandığı mahkeme tarafından 10 ayrı suçtan toplam 10 yıl 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Hazine'ye ait taşınmazların kiralanması, tahsis ve ihale hakkındaki uygulamalarla ilgili yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 2 yıl önce operasyon düzenledi. Operasyonda, dönemin Milli Emlak Müdürü A.Ö., tutuklandı. Yaklaşık 2 yıl tutuklu kalan A.Ö., bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. Milli Emlak Müdürü ile birlikte aralarında iş adamları ve belediye çalışanlarının da bulunduğu tutuksuz bulunan 22 kişinin bugün yargılanmaları sona erdi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Milli Emlak Müdürü A.Ö. ile birlikte tutuksuz yargılanan toplam 15 kişi duruşmaya katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya katılan sanıklardan N.A., C.K., M.E., İ.O., H.M.B., M.S. ve A.C., haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti Milli Emlak Müdürü A.Ö.'yü "rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak" olmak üzere 10 ayrı suçtan toplam 10 yıl 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. A.V.Ç. ise "rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

S.H.E., 6 ay 7 ay, Ö.P., 5 ay, B.D., 10 ay, H.M.B., 5 ay, E.Y., 1 yıl 13 ay, S.D., 1 yıl 13 ay hapis cezasına çarptırıldılar ancak bu cezaları hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelendi.

‘Örgüt kurmak ve örgütü üye olmak’ suçlarından yargılanan sanıkların tamamı ise bu suçtan beraat ettiler.