Konya polisinin çökerttiği, 3 milyon liradan fazla vurgun yapan dolandırıcılık şebekesinin Ankara'daki örgüt liderinin her gün adamlarına, "Bugün babanız için ne yaptınız" diye hesap sorduğu, Konya'daki örgüt lideriyle adamlarının ise her dolandırıcılık sonrası şampanya patlatıp, viski açarak mangal partileri yaptığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen örgüt üyelerinin sosyal paylaşım sitesinde alem fotoğraflarını paylaşırken, "Bugün de parayı bulduk şükür, yiyelim o zaman" diye yazması dikkat çekti.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara'da fason şirketler kurup Konya'da ağırlıklı olmak üzere birçok şehirde dolandırıcılık yapan bir şebeke tespit etti. Yaklaşık 6 ay süreyle şebekeyi takip eden polis, örgütün Konya'daki liderinin 50'den fazla suç kaydı bulunan Abdullah Y. (26), Ankara'daki liderin ise Şahin U. olduğunu belirledi. 4 gün önce Konya merkezli İstanbul, Ankara, Mersin ve Antalya'da eş zamanlı yapılan operasyonda, Konya ve Ankara'daki örgüt liderleri ile birlikte 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden örgüt liderleriyle birlikte 29 kişi, 32 ayrı ilde 3 milyon liradan fazla dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

"BUGÜN BABANIZ İÇİN NE YAPTINIZ"

Dolandırıcılık yapan örgütün Ankara merkezli 10 ayrı şirket kurup, bankalardan çek aldıktan sonra bu çekler karşılığında 50'den fazla kişinin ev, otomobil ve gıda maddelerini satın alıp, sattıktan sonra şirketleri battı gösterdikleri iddia ediliyor. Ankara'daki örgüt liderinin çekin tek yaprağını Konya'daki örgüt liderine 5 bin liradan sattığı öğrenildi. Şirketleri kuran ve çekleri piyasaya elamanları ile sürdüğü iddia edilen Ankara'daki örgüt lideri Şahin U'nun her gün akşam, "Bugün babanız için ne yaptınız?" diye adamlarına hesap sorduğu ortaya çıktı. Her fırsatta karşılıksız çeklerle dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin ise son model araçlara binmesi dikkat çekti.

"BUGÜN DE PARAYI BULDUK ŞÜKÜR, YİYELİM O ZAMAN"

Konya'da örgüt lideri Abdullah Y. ve üyelerinin her dolandırıcılıktan sonra şampanya patlatıp, viski açıp, mangal partisi yaptığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğraflarındaki yorumlar da yer aldı. Şüphelilerden İdris Ö'nün paylaştığı bir fotoğrafta, "Bugün de parayı bulduk şükür, yiyelim o zaman" diye yazması dikkat çekti. Şüphelilerin aynı zamanda dolandırıcılık sonrası yaptıkları alkollü ve mangallı alemlerindeki fotoğrafları sosyal medyada kullandıkları öğrenildi.

Örgüt üyelerinin dolandırıcılık yapacakları şirketleri ya sıfırdan kurdukları ya da geçmişi temiz şirketleri üzerlerine aldıklarının belirlendiği operasyonda, çeke "katolog" dedikleri ve şirketleri battığında "Katoloğunu kullandığımız şirket patladı" dedikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin şuana kadar başta İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, İzmir, Van olmak üzere toplam 32 şehirde otomobil, ev, gıda alımı yaparak 3 milyon liradan fazla dolandırıcılık yaptığı ileri sürülüyor.