Bursa’da pazara gitmek için yola çıkan çiftin içinde bulunduğu minibüs, karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1’i ağır 3 kişi yaralandı.
Kaza, saat 07.00 sıralarında Orhangazi-İznik karayolu Yeniköy ve Üniversite kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesi’nde ikamet eden pazarcı esnafı H.H.A. (63) ile eşi G.A. (61) İznik’te tezgah açmak için minibüsle yola çıktı. H.H.A. idaresindeki 16 H 5627 plakalı minibüs, Yeniköy ile İznik yolunun kesiştiği kavşaktan ana yola çıkmak istediği esnada İznik istikametinden Orhangazi istikametine doğru gitmekte olan E.G. (37) idaresindeki 41 SL 252 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kaza sonrasında minibüsteki pazarcı karı koca ve otomobil sürücüsü yaralandı.
Kaza nedeniyle olay yerine kurtarma ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Orhangazi Belediyesi itfaiye ekipleri minibüs içinde sıkışan sürücü H.H.A.’yı kısa sürede çıkardı. 3 yaralı, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan G.A.’nın sağlık durumunun ağır olduğu belirtilirken, karı koca daha sonra Bursa merkezdeki hastanelere sevk edildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)