Konya'da 3 şüphelinin bir minibüse yaklaşarak 10 dakika boyunca yağmalar gibi hırsızlık yapması güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin yakaladığı 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, bir hafta önce sabaha karşı merkez Selçuklu İlçesi Şeker Murat Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan şüpheliler Mustafa Ç. (20), Sami B. (19) ve İsmet E. (22) yaklaştıkları pazarlarda kıyafet satan V.S.'ye ait 42 CHL 75 plakalı minibüsün etrafını çevirerek kapılarını zorla açtı. Yaklaşık 10 dakika boyunca minibüste bulunan kıyafetleri çalan şüpheliler, bir şey olmamış gibi olay yerinden ayrıldı. Minibüsün soyulduğunu gören iş yeri sahibi durumu polise bildirdi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çevrede yaptıkları araştırmada olayın yaşandığı yeri gören kamerayı tespit ederek görüntüleri inceledi. Görüntülerden yola çıkan polis, tespit ettikleri şüphelilerden Mustafa Ç. ile Sami B.'yi kısa sürede yakaladı. İsmet E.'nin ise başka bir suçtan dolayı 2 gün önce tutuklanıp cezaevine girdiği öğrenildi.

Adliyeye çıkartılan 2 şüpheli, arkadaşları İsmet E. gibi tutuklanıp cezaevine gönderildi. Minibüsten çalınan bin 500 liralık malları da sattıkları yerde bulan polis, sahibine teslim etti.