Adana'da kusma şikayetiyle götürüldüğü tıp merkezinde iğne yapılan 1.5 yaşındaki çocuk, bir daha ayağa kalkamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'ndeki bir tıp merkezinde meydana geldi. 4 yıldır evli olan Nurettin (28), Özlem Özmeleroğlu'nun (26) 1.5 yaşındaki Hatice Selma isimli çocukları, 5 mayıs günü aşırı şekilde kusmaya başladı. Anne Özmeneroğlu asgari ücretle sıhhi tesisatcılık yapan eşini arayarak çocuğunun rahatsızlandığını söyledi. Bunun üzerine eve gelen baba çocuğunu alarak en yakındaki bir tıp merkezine götürdü. Acilden giriş yapan çocuğa doktor muayene ettikten sonra iğne yapılıp ilaç yazıldı. Aile tıp merkezinden ilaç almak için ayrıldı. Ancak çocuk babasının kucağında tıp merkezinden çıktıktan sonra fenalaşmaya başladı. Bunun üzerine yeniden aile çocuğu tıp merkezine götürdü. Doktor hemen ambulans çağırarak hastayı Adana Çocuk Hastanesi'ne sevk etti.

KALBİ DURDU

Burada kalbi duran çocuğa müdahale edilerek duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Ancak çocuğun beynine oksijen gitmediği için komaya girdi. Yaklaşık 28 gün çocuk hastanesinde kalan Özmeneroğlu, daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastanede de yaklaşık 13 gün tedavi gören çocuk, daha sonra Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Minik Hatice Selma, hayati tehlikeyi atlattı ancak yürüme, konuşma gibi fonksiyonlarını kaybetti. Sadece gözlerini oyanatabilen çocuğa fizik tedavi uygulanacağı belirtildi.

Baba Nurettin Özmeleroğlu, çocuğunun tıp merkezinde iğne yapıldıktan sonra kalbinin durduğunu beynine oksijen gitmediğini söyleyerek, "Sadece kusma şikayetiyle gitmiştik, ancak yapılan iğneden dolayı kızım elimde mosmor oldu. Şu an Ankara'da tedavi görüyor. Bu gittiğimiz 3. hastane. Çocuğum hayata döndü ancak ne konuşuyor, ne yürüyebiliyor. Konuşan, oynayan, yürüyen çocuğumun şimdi bir iğne yüzünden sadece gözleri hareket ediyor" dedi. Baba Özmeleroğlu, kızının bu hale gelmesinin tek sorumlusunun tıp merkezi olduğunu ileri sürerek, "Tıp merkezini Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na şikayet ettim. Kızımı bu hale getirenler cezasını çeksin" diye konuştu.

Özmeleroğlu, kızının 2 ayda geldiği aşamada fizik tedavi görmesi gerektiğini ancak haftalık ücretinin 300 lira olduğunu vurgulayarak, "Ben asgari ücretle çalışıyorum Adana'dayım kızım Ankara'da tedavi görüyor. Haftalık 300 lirayı vermem imkansız ama kızımın tekrar yürümesini koşmasını istiyorum. Hayırseverlerden ve devletten yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

Tıp merkezi yetkilileri ise, konuyla ilgili açıklama yapmadı.