Büyükçekmece’de bir binanın teras katından düşen şahıs, geceyi düştüğü tentenin üzerinde ağır yaralı vaziyette geçirdi.
Ev sahibi, evine misafir ettiği arkadaşının öldüğünü ise ertesi gün gözaltına alınınca öğrendi. Polis, şüpheli ölümün cinayet mi yoksa yüksekten düşme sonucu mu olduğunu araştırıyor.
Olay, Kamiloba Mahallesi Dilek Sokak 2 Numara üzerinde 3 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, Murat Sitesindeki bir binanın 5’inci katında oturan 50 yaşlarındaki İsmail A., soyadı henüz öğrenilemeyen Hamdi adlı bir arkadaşını evinde ağırladı. Birlikte içki içip sohbet etmeye başlayan ikili iddiaya göre uyuşturucu madde de kullandı. Uzun süren sohbetin ardından evin teras katına çıkan Hamdi isimli şahıs, henüz bilinmeyen bir nedenle balkondan aşağı düştü. Önce binanın zemin katındaki demir korkuluklarına ardından yan binanın tentesi üzerine yığılan şahıs ağır yaralandı. Olay sırasında duydukları sese irkilen bina sakinleri ise yukarı kattan eşya düştüğünü sandıkları için konuyu önemsemedi.

AĞIR YARALI VAZİYETTE GECEYİ TENTENİN ÜZERİNDE GEÇİRDİ
İki bina arasında düştüğü için kimsenin fark etmediği şahıs, geceyi ağır yaralı vaziyette tentenin üzerinde geçirdi. Olay, sabah saatlerinde traktörle sokak üzerindeki molozları toplamaya gelen bir traktör sürücüsü fark etti. Polisi ve ambulansı arayan sürücünün ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde şahsın düştükten sonra aldığı yara sonucu aşırı kan kaybından öldüğü tespit edildi.

ŞAHSIN İNTİHAR MI YOKSA YÜKSEKTEN Mİ DÜŞTÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR
Şahsın intihar mı, yüksekten düşme mi yoksa ev sahibinin müdahalesiyle mi düştüğü henüz tespit edilemedi. Şüpheli ölüm olması nedeniyle Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede öncelemelerde bulundu. Ardından Hamdi isimli şahsın cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜNÜ GÖZALTINA ALININCA ÖĞRENDİ
Polis olay sırasında aynı evde olmasına rağmen olaydan haberdar olmayan ev sahibi İsmail A.’yı gözaltına aldı. 270 promil alkollü olduğu ileri sürülen İsmail A.’nın ilk gün ifadesi alınamadı. Kendine geldikten sonra ifadesi alınabilen ve arkadaşıyla alkol aldıktan sonra televizyon karşısında sızdığını söyleyen İsmail A., arkadaşının öldüğünü yeni öğrendiğini iddia etti. İsmail A. daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan görgü tanığı bir kadın, ölen şahsı balkonda sigara içerken gördüğünü ve balkondan aşağı sarktığı sırada aşağı düştüğünü iddia etti.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken şahsın kesin ölüm nedeni yapılacak Adli Tıp Kurumu incelemelerinin ardından netlik kazanacak.
(İHA)