Mısır'ın Ankara Büyükeçiliği önünde toplanan bir grup, Mısır'da yaşanan askeri darbeyi protesto ederek, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İnsani Yardımlaşma Vakfı (İHH) ve Mazlum-Der üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup, Mısır ordusunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimini darbe sonucu ele almasını protesto etmek için Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde, "Mısır'da darbeye hayır", "Dik dur eğilme, müslümanlar seninle", "Mısır Erbakanı Mursi" yazılı dövizler taşıyan grup, "Paşaların tankı, yıldıramaz tankı", "Diren Mursi Türkiye seninle" şeklinde sloganlar attı. Çevik kuvvet basın açıklaması sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, 3-4 aydır Mısır'la ilgili bu tarz haberleri beklediklerini belirtti. Batılı ülkelerin Mısır'da darbe olduğunu dile getiremediğine dikkat çeken Sinan, sadece Kahire'de değil diğer yerlerde de Müslümanların olduğunu vurguladı. Mursi'ye destek verenler için eylem ve dualarla onların yanında olmaya devam ettiğini söyleyen Sinan, "Biz buraya bir dava için geldik. Şu anda hem İhvan'ın Başkan Yardımcısını hem de oradaki diğer siyasi bir başkanı bıraktılar. İnşallah direniş devam ederse daha çok insan bırakılacak" diye konuştu.

"DARBE YANLILARI BU UTANCI ÇOCUKLARINA MİRAS BIRAKACAKLAR"

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan İsmail Aydar ise, Mısır'dan gelen bilgilere göre darbe şartlarını hazırlama için hazırlıkların önceden planlanarak yürürlüğe konduğunu belirtti. ABD ve Avrupa Birliği (AB) çevrelerinden gelen tepkilere göre 'halkın iradesi' nutukları atanların Mısır'da yaşanan askeri darbe karşısında kendilerini ele verdiklerini ifade eden Aydar, şunları söyledi:

"Hristiyan bir yargıcın, bir İslam ülkesinin başına halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının darbeyle devrilmesi sonucu atanmış olması, Müslüman Mısır halkına hakaret ve aşağılamanın en ağırıdır. Bu alçaklığın vebalini darbeye destek veren Belam kılıklı El Ezher uleması, Selefilik iddiasındaki Nur Partisi yöneticileri ve darbe yanlısı Mısır aydınları ömür boyu taşıyacak, çocuklarına bu utancı miras bırakacaklar."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.