Mısır'ın Ankara Büyükeçiliği önünde toplanan Saadet Partili bir grup, Mısır'da yaşanan askeri darbeyi protesto ederek, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Saadet Partili yaklaşık 200 kişilik bir grup, Mısır ordusunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimini darbe sonucu ele almasını protesto etmek için Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde, "Firavuna karşı durmak yeterli değildir, Musa'nın yanında olmak gerekir", "Batı Mısır'da sınıfta kaldı" yazılı dövizler taşıyan grup, "Vur vur inlesin, firavunlar dinlesin", "Direnişe devam Mursi'ye selam", "Ne muhtıra ne darbe, çözüm milli irade" sloganları attı. Çevik kuvvet basın açıklaması sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı. Açıklama sırasında Atatürk Bulvarı'nın bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, "Küresel zalimler eski metotları deniyorlar. 28 Şubat yeniden sergilenmek isteniyor" dedi.

"Onların Sisi'si var bizdeki gibi tarikatları kullanıyor" diye konuşan Hacıabdullahoğlu, "Her şeye rağmen biz Mısır halkının zafere ulaşacağına inanıyoruz. Tek endişemiz var; İhvan'da gömlek çıkartan bir kadro üretilirse, ırkçı emperyalizm emellerine o zaman ulaşır. Tahrir Meydanı'nda, darbecilerin korumasında 400 bin kişi vardır ama 30 milyon darbe karşıtı halk Mısır sokaklarındadır. Allah'ın izniyle siyonizmin bu oyunu bozulacaktır" ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.