Mısır’da sabah namazı sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) da aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları, Mısır’daki saldırılarda hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Mısır’da darbe mimarı Sisi’yi protesto eden grup, sık sık sloganlar atıp tekbir getirdi. Göstericiler üzerinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin posterlerini taşıyarak destek verdi.

Burada grup adına açıklama yapan İHH yöneticilerinden Gülden Sönmez, “Farklı, farklı bilgilerle halk sokaktan çekilmek istendi. Çeşit, çeşit bilgilerle bizleri yanıltmaya çalışıyorlar. Şimdiye kadar medya ve propaganda yoluyla Müslüman halklar ve onların halkları üzerinde çeşit, çeşit oyun sergilediler. Ben genç kardeşlerime seslenmek istiyorum; doğru haberi hangi kaynaktan alacağınıza lütfen dikkat edin” dedi.

Ardından söz alan yazar Hamza Türkmen, “Özgürlükten, adaletten yana olan insanların en başta Mısır’da Allah’tan başka hiçbir yardımcıları yok ve sadece Müslümanların dayanışması söz konusudur” diye konuştu.

Grubun eylemi Mısır halkı ve olaylarda hayatını kaybedenler için yapılan dualarla son buldu.