Fatih Camii avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, Mısır’da yaşanan katliamı yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş sırasında yoldan geçen bazı araç sürücüleri ve yolcuların da eylemcilere destek verdikleri gözlendi.

ÖZGÜR-DER’in çağrısıyla her hafta Cuma namazının ardından yapılan protesto yürüyüşü bugün de sürdü. Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, kılınan Cuma namazının ardından Mısır'daki darbeyi protesto etti. Burada sık sık tekbir getirip üzerlerinde “Mısır ve Suriye’de İslam’i direniş kazanacak”, “Sisi-Beşar vahşilikte yarışıyorlar” ve “Suriye ve Mısır’da direnişe bin selam” yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, “İstanbul’dan Mısır’a direnişe bin selam”, “Sisi katil, Esad katil, ve “İslam’i hareket engellenemez” şeklinde sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Tek taraflı araç trafiğini ulaşıma kapatan göstericiler daha sonra Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup adına açıklamayı Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı ve Haksöz Dergisi Yazı İşleri Müdürü Kenan Alpay yaptı.

Alpay, “Askeri cuntaya bir darbe için zemin hazırlayan liberal, sosyalist, ve ulusalcı blok tarafından meşru Cumhurbaşkanı tarafından Mursi’yi devirmek üzere yönetime el koymaya davet edilen General Sisi cuntası, ABD, İsrail ve Suudi yönetiminden açıkça desteklenmektedir. Gazze’ye yönelik İsrail ablukasını tekrar yürürlüğe sokan Sisi cuntası Hamas ve İhvanı Müslimin’i tavsiyeye soyundu. ABD-Suud desteğiyle Mısır’ı tekrar Mübarek tasallutundaki işbirlikçi rolüne döndürmekte öylesine kararlı ki; adalet ve özgürlük talep etmek üzere meydanları dolduran geniş kitlelerin üzerine saldığı askerleri ve baltacılarıyla oluk oluk kan akıtmakta bir beis görmüyor” dedi.

Zalimlere karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Alpay, “Dilsiz şeytanlardan olmamak, zalimlere meyledip ateş halkının arasına katılmamak için her ne şart altında olursak olalım mazlum Müslüman halkların safında zalimlere karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Rotamızı ABD veya Rusya’ya, İran’a veya Suudi Arabistan’a bakarak değil her zaman için Allah’ın kitabına ve resulünün yoluna uyarak tayin edeceğiz. Despotik iktidarlara da onların tabi olduğu emperyalist devletlere de kirli ve kanlı ellerini Müslüman halkların üzerinden çekmeleri çağrımızı yineliyoruz. Gerçek şudur ki; adalet ve özgürlük taleplerine karşı tankla, tüfekle, bombayla katliam ve tutuklama kampanyalarıyla cevap vermeye kalkışmak İslam’i hareketlerin değil ulusalcı-laik ideoloji ve devletlerin iflasına güçlü bir delildir” diye konuştu.

Öte yandan, yoldan geçen bazı vatandaşların araçları içerisinden göstericilere destek oldukları gözlendi. Seyir halindeki otomobillerinden göstericileri selamlayan vatandaşlar Araçları içerisinden göstericilere destek verdi. Ticari bir taksi içerisindeki yaşlı bir kadının ağladığı gözlenirken taksi sürücüsünün de göstericileri eliyle selamladığı görüldü.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı protesto gösterisi yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sonlandı.