Bursa’da bir motosikletin mezarlık duvarına çarpması sonucu 2 genç hayatını kaybetti. Gençlerden bir tanesinin ağabeyinin cebinden motosikletin anahtarını gizlice aldığı öğrenildi.
Kaza, 06.15 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Derman Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ağabeyinin cebinden motosikletin anahtarını gizlice alan Kıvanç Kurtbaş (16), arkadaşı Abdurrahman Koçer (16) ile buluştu. İki genç 16 BDY 26 plakalı motosiklet ile gezerken, Kıvanç Kurtbaş direksiyon hakimiyetini cadde çıkışında kaybetti. Motosiklet mezarlığın duvarına çarparak durabildi. Olay yerine gelen 112 ekibi tarafından Kurtbaş Bursa Devlet, Koçer ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki genç yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“Bana halı sahaya maça gideceklerini söylediler”
Kazada hayatını kaybeden Abdurrahman Koçer’in babası Mustafa Koçer (55), “Dün akşam saat 22.00 sıralarında kazada vefat eden Kıvanç bizim eve gelerek oğlumu çağırdı. Abdurrahman Kıvanç ile birlikte evden ayrıldı. Bana halı sahada maça gideceklerini söylediler. Daha sonra oğlumun çalışma arkadaşı kaza yaptığını söyledi. Bizde hastaneye gittik. Oğlum ölmüş. Oğlum makine tamirciliği yapıyordu. Oğlum motosiklet kullanmaz. Benim herhangi bir şikayetim yoktur” dedi.

"Motosikletin anahtarını gizlice almış"
Kazada ölen Kıvanç’ın ağabeyi Yusuf Kurtbaş (25) ise, “Biz olayı görmedik. Daha sonra haberdar olduk. Ben olay anında bir yerde misafirlikteydim. Bana birisi kardeşimin kaza yaptığını ve hastaneye kaldırıldığı söyledi. Motosiklet Remzi S.’ye aittir. Remzi S., kardeşim Yunus Emre’nin patronudur. Kardeşim Yunus Emre motosikleti patronundan almış. Yunus Emre, yattığı sırada Kıvanç motosikletin anahtarını gizlice alıp kullanmış. Bu şekilde kazaya sebebiyet vermişler. Kendisinin ehliyeti yoktu” şeklinde konuştu.
Polisin, kazayla alakalı tahkikatı sürüyor.
(İHA)