Muğla’nın Ula ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Şimdiye kadar yüzlerce dönüm tarım arazisi ve iki adet ahırın kül olduğu yangın 3,5 saattir kontrol altına alınamadı.
Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Karaböğürtlen Mahallesi Akçay mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgede başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle Kıyra Mahallesi istikametinde büyümeye devam ediyor. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 uçak ve 7 helikopter, 50 arazöz ve 150 orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de desteğiyle müdahale ediliyor.

4 NOKTADA YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR
Olumsuz hava koşulları nedeniyle geniş bir alana yayılan yangına 4 ayrı noktadan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Yerleşim alanlarını tehdit etmeyen yangında yüzlerce dönüm tarım arazisiyle 2 adet ahır küle döndü. Ahırda bulunan hayvanlar son anda sahipleri tarafından kurtarıldı.
(İHA)