Darbe girişimine tepki gösteren yüzlerce muhtar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı’na kurulan Demokrasi Şehitleri Anıtı’na karanfil bıraktı.
Burada bir açıklama yapan Vali Şahin, “Bütün dünya, bu milletin bir takım haince oyunlarla alt edilecek millet olmadığını gördü” dedi.
Darbe girişimine tepki gösteren İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi muhtarlar, darbe girişimi şehitlerini anmak üzere Taksim Meydanı’nda bir araya eldi. Muhtarlar, Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’na kurulan Demokrasi Şehitleri Anıtı’na İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte karanfil bıraktı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Cuma akşamında bu yana milletçe tüm meydanları doldurmaya devam ediyoruz. Taksim Meydanı’nda milletçe demokrasi nöbetindeyiz. Farklılıklarımızla beraber bu coğrafyada tek bir milletiz. Biz hainlerin ihanet şebekesinin karşısında başta Cumhurbaşkanımızın olmak üzere devletimizin yanındayız” dedi.

“Kalleşçe gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut ise, “Çok iyi bilinmelidir ki muhtarlar olarak bizler her zaman şanlı Türk bayrağımızın altında, ülkemize yüze milletimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Milli irade ile seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM’ye, medya kuruluşlarımıza yönelik yapılan bu haince ve kalleşçe gerçekleştirilen darbe girişimini İstanbul muhtarları olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

“Bu millet, bir takım haince oyunlarla alt edilecek millet değil”
Daha sonra kalabalığa hitap eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, darbe girişimi sırasında vatandaşlara gösterdikleri tavır nedeniyle teşekkür etti. 15 Temmuz gecesi bir badire atlatıldığına dikkat çeken Vali Şahin, “Bütün dünya şunu gördü; bu millet, bir takım haince oyunlarla alt edilecek millet değil. Bunu gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu heyecanı, bu vatan sevgisi oldukça bu ülke ilelebet yaşayacak, dimdik ayakta olacaktır. Tarih boyunca hep hayırla gıpta ile anlatılacak bir duruştur. Biriz ve kardeşiz. Biz tüm millet olarak beraberiz, istikbale de beraber yürüyeceğiz. Bu duyarlığımızı gösterirken bir birimizi rencide etmeden kötü niyetlilere karşı karalı duruşumuzu göstererek devam edin” diye konuştu.
(İHA)