Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) üyeleri, Cuma namazı çıkışında Adapazarı Orhan Camii’nde düzenledikleri basın açıklaması ile Mısır’da askeri darbe ile Devlet Başkanlığı’ndan indirilen Muhammed Mursi’ye destek verdi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan esnaf Recep Eroloğlu, Mısır’da 30 yıllık bir diktatörlüğün ardından seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’ye karşı batı destekli gerçekleştirilen askeri darbeyi lanetlediklerini belirtti.

Eroğlu, açıklamasında, seçimle iş başına gelenlerin ancak seçimle gitmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Yüzde 50 oy oranı ile iktidara gelmiş bir iktidar gerekçesi ne olursa olsun meşru olmayan yollarla dahası askeri darbe ile yönetime el konulması asla kabul edilemez. Bu darbe 25 Ocak kazanımlarına da gölge düşürmüştür. Demokrasi mücadelesi ile ünlenen Tahrir Meydanı darbe coşkusu ile pisliğe batmıştır.”

Ülkemizde Gezi Parkı olayları ile ortaya konan senaryo ile Mısır’daki Kıptilerin emperyalist ülkelerin desteği ile Müslüman halkın iradesini hiçe saymasının aynı oyunun bir parçası olduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Söz konusu olan halkın çoğunluğu değil, Batı’nın uşaklığını yapıp piyon rolü ile Müslümanlara tahakküm etme vandallığıdır. Mısır’da, cunta tarafından hıristiyan bir devlet başkanının atanması yüzde 10 hıristiyan nüfusa sahip Mısır’da Hıristiyanların yüzde 90’ı Müslüman olan Mısır halkına tahakküm ettirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu durum dünya Müslümanları için zillet mesabesindedir. Yapılan bu darbenin hesabı er ya da geç muhakkak sorulacaktır. Emperyalist batı ülkelerinin, İsrail’in, Arap rejimi uşaklarından Suudi Arabistan’ın finanse ederek desteklediği cuntacıları lanetleyerek kınıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Mısır gibi Müslüman ülkelerde halkın bu tür cunta ve darbelere karşı sivil itaatsizlik ile direnmeleri çağrısında bulunuyoruz. Mursi’nin yanında olduğumuzu ve İhvan Harekatının haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu buradan tüm dünyaya haykırıyor ve Muhammed Mursi’yi destekliyoruz.”