Konya'da 2 yıldır boşanma davaları süren ve 70 bin lira nafaka isteyen kadını kocası, sokak ortasında tabanca ile 10 el ateş ederek öldürdü.

Olay, merkez Karatay ilçesi Karaaslan Hadimi Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi 51 yaşındaki Ayşe B., evine doğru yürürken, 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davaları devam eden kocası Ahmet B. (61) ile karşılaştı. Boşanma davası nedeniyle nafaka isteyen Ayşe B. ile Ahmet B. tartışırken, tartışma sonrası Ahmet B., belindeki tabancasını çekerek eşine 10 el ateş ederek otomobille olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan kadını, evden silah sesini duyan kızı gördü. Sağlık ekipleri ve polis ekipleri olay yerine çağrılırken, ambulansa alınan kadın, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

"ÇANTASINI ÇEKİNCE BENİ VURACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Polis ekipleri çevreyolu ve bölgede kaçan şüpheliyi aramaya başladı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra şüpheli, ekipler tarafından yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli koca, "Aramızda boşanma davası vardı. Çantasına sarılınca beni vuracağını düşündüm, korkumdan dolayı da ben onu vurdum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.