Konya'da polisin yaptığı uygulama sırasında otobüslerde valiz ve çantaya gizlenmiş olarak getirilen 11 kilo esrar narkotik köpekleri Ares ile Nil tarafından bulunurken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro amirliği ekipleri Aksaray ve Karaman yollarında belirli aralıklarla uygulama yaptı. Aksaray yolunda yapılan uygulama sırasında durdurulan otobüsü narkotik köpeği Nil aradı. Köpeğin tepki verdiği valizi açan polis, poşete sarılı 7 kilo satışa hazır esrarı buldu. Otobüste bulunan valizin sahibi 29 yaşındaki Mehmet Şerif Ö. ise polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli ifadesinde, borcunu ödemek için uyuşturucuyu satmayı düşündüğünü söyledi.

Karaman yolunda yapılan uygulamada ise, bu kez narkotik köpeği Ares bir otobüste uyuşturucu kokusu oldu. Otobüsteki çantaya tepki veren dedektör köpek Ares, 4 kilo satışa hazır esrarın bulunmasını sağladı. Çantanın sahibi Murat E. (18) gözaltına alındı. Şüpheli Murat E, arkadaşlarıyla içmek için uyuşturucu madde satın aldığını söylediği öğrenildi.

Uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler Mehmet Şerif Ö. (29) ile Murat E. (18) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.