Aydın’ın Nazilli ilçesinde iki farklı köyde bunalıma girdikleri iddia edilen iki kişi intihara teşebbüs etti. Kendilerini tavana asıp yaşamlarına son vermek isteyen şahıslar, yakınları tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, intihara teşebbüs olaylarının ilki ilçeye bağlı Ocaklı köyü Mersinkırı Mahallesi'nde meydana geldi. 21 yaşındaki A.T. evde yalnız olduğu sırada kendilerine ait bahçedeki zeytin ağacına bağladığı iple kendini astı. Aynı saatlerde misafirlikten tekrar eve gelen anne Rahan T., oğlunu bahçede asılı gördü. Mutfaktan aldığı bıçakla ipi kesen Rahan T, durumu 112 Acil Servis ekiplerine ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahalenin ardından A.T.'yi Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Psikolojik sorunları nedeniyle bir süre önce terhisine bir ay kala çürük raporu alarak terhis olduğu öğrenilen A.T.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

İkinci olay ise ilçeye bağlı Dallıca köyünde yaşandı. Evlerinin önünde bir süre ailesi ve yakınlarıyla sohbet eden evli ve iki çocuk babası 62 yaşındaki T.E. evde işi olduğunu söyleyerek kendisine ait eve gitti. Bir süre babasından ses çıkmaması üzerine eve giren kızı Derya Ö., babasının kendini çarşafla tavana astığını gördü. Babasının ayaklarını tutan Derya Ö.'nün çığlığı üzerine eve gelen komşuları ve yakınları, T.E.’nin kendini astığı çarşaftan kurtararak durumu 112 Acil Servis Ekipleri ve Jandarma ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekipleri ilk müdahalenin ardından T.E.'yi Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Herhangi bir probleminin bulunmadığı belirtilen T.E.'nin de hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, Jandarma ekipleri her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.