Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde polis ve jandarmanın ortaklaşa operasyonuyla 28 kaçak göçmen yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Mısır’dan yasadışı yollarla İstanbul’a gelen ve aralarında kadınların da olduğu 15 Suriye, 11 Elitre ve 2 Mali uyruklu toplam 28 mülteci, İstanbul’dan Ali Duman adlı 7 suçtan sabıkalı şahsın kullandığı 35 BZ 2611 plakalı bir minibüsle geldikleri Ayvalık’ın Sarımsaklı mevkiinde jandarmanın fark etmesiyle yakın takibe alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü lojmanı önünde polis ekipleri tarafından kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün önü kesildi. Ancak polisin ‘dur’ ikazına uymayan aracı durdurmak için ekipler silahlarıyla havaya ikaz atışı yaptı. Bunun üzerine minibüsten inerek lojmanının arka sokaklarına dağılan mültecilerle polis ve jandarma arasında kovalamaca başladı.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Faruk Özdemir’in bizzat yönettikleri operasyonun ardından organizatör Ali Duman ve mülteciler yakalandı. 28 kaçak göçmen Küçükköy-Sarımsaklı Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü. Karakolda rahatsızlandığını söyleyen organizatör Duman , 112 ambulansı ile Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak istendi. Ancak gelen sağlık ekipleri Duman’ın herhangi bir sağlık problemi olmadığını belirledi.
Jandarma tarafından insani yardımların yapıldığı 28 göçmen, Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere emniyete teslim edildi.
(İHA)