Kocaeli’nin İzmit ve Derince ilçelerinde genelde otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların cüzdan ve paralarını çalan babaanne, oğul, torun ve bir akrabadan oluşan çete kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre 4 şahıs 25 Aralık- 5 Şubat tarihleri arasından biri İzmit 6’sı Derince olmak üzere 7 farklı yankesicilik olayına karıştı. Genelde otobüs duraklarında bekleyen vatandaşları hedef alan şahıslar, 7 farklı olayda toplam 2 bin 690 TL , 500 dolar, 40 Euro para, bir adet cep telefonu bir cumhuriyet altını, 2 yarım altın ve bir çeyrek altın çaldı. Şahısların otobüs duraklarında bekleyen vatandaşları otobüse bindiği esnada ceplerindeki ya da çantalarındaki cüzdan ve paraları çalmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

SON İŞLERİNE GİDERKEN YAKALANDILAR

Müştekilerden gelen ihbar üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro amirliği ekipleri harekete geçti. Şahısların bindikleri otobüslerin kameralarını inceleyen polis ekipleri olayların otobüslerin içinden değil, durakta olduğunu tespit etti. Çevre işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipleri şahısların K.A. (45), E.A.( 40), E.A.(17) ve S.A.(8) olduklarını tespit etti Yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri şahısların kullandığı arabayı güvenlik kameralarından tespit ederek takibe başladı. Son işlerine gitmek için araçtan inen aileyi polis ekipleri İzmit Zabıtan Mahallesi D-100 karayolu üzerinde kıskıvrak yakalandı.

8 YAŞINDA 18 ADET SUÇ KAYDI VAR

Yapılan incelemelerden sonra şahıslardan babaanne K.A. nın 20 adet yankesicilik ve dolandırıcılık suçundan kaydı, 4 adet aranması ve kesinleşmiş 4 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu öğrenildi. K.A.’nın oğlu olan 17 yaşındaki E.A.’nın ise 79 adet suç kaydı, 10 adet aranması ve kesinleşmiş 1 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu, K.A.’nın torunu olan 8 yaşındaki S.A.’nın ise 18 kaydının olduğu öğrenildi. Şahısların akrabası olduğu öğrenilen 40 yaşındaki E.A.’nın ise 23 adet hırsızlık ve yankesicilik suçundan kaydının bulunduğu belirtildi.

8 YAŞINDAKİ TORUN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıslardan babaanne K.A. suçlamaları inkar etti. Öte yandan 8 yaşındaki torun S.A. için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi.

(İHA)