Karabük’te Aslan Dereli isimli vatandaş, 2003 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı ve ehliyeti sonrası başına gelen kalmadı.

Karabük’te yol işinde işçi olarak çalışan Aslan Dereli, 2003 yılında Ankara’da nüfus cüzdanını ve ehliyetini kaybetti. Kayıp ilanı ve Polis Merkezinde tutanak tutturmasına rağmen Dereli’ye 10 yıldır çeşitli telefon şirketlerinden ve trafik cezaları ile yakalama kararları gelmeye başladı.

Aslan Dereli, en son olarak arabası olmadığı halde bin 500 TL idare para cezası ve 75 gün hapis cezası geldiğini söyledi. Ankara’da dolmuşta cüzdanını kaybettiğini belirten Dereli, şöyle konuştu: "İçerisinde nüfus cüzdanı ve ehliyetim olduğundan hemen polis merkezinde tutanak tutturup kayıp ilanı verdim. Kimliğimi ve ehliyetimi kaybettikten bir yıl sonra trafik cezası ile karşılaştım. Daha benim üzerime açılmış sabit telefon ve cep telefonları mahkeme masrafları ve para cezaları gelmeye başladı. Bunun üzerine Yenice Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunup kaybettiğim kimliği ve ehliyeti bulan ve fotoğrafı değiştiren kişilerin yakalanması için işlemleri başlattım. Kimliğimi kullanan kişiler yakalandı ama ceza işlemleri yine gelmeye başladı. En son 2013 tarih ve 857 nolu talimat numarası ile bin 500 TL adli para cezası ve 75 gün hapis tutanağı ile birlikte yakalama kararı geldi. Ayrıca, kendime ait arabam olmadığı halde adıma trafik cezası ve taşıt vergisi borcu geldi. Ne yapacağımı şaşırdım. 10 yıldır başıma gelmeyen kalmadı. Yetkililerden konunun çözülmesi için yardım istiyorum.”