Okmeydanı’nda yüzleri maskeli bir grubun yaktığı otobüsteki yolcular yaşadıkları dehşet dakikalarını anlattı.
Eylemcilerin PKK işareti yaptığına dikkat çeken bir yolcu, “15 kişilik bir grup önümüzü kestiler. Önce camları kırdılar, sonra molotofları içeri attılar. İçeride bir kargaşa oldu” dedi.
Okmeydanı’nda yüzleri kar maskeli bir grup, hareket halindeki bir otobüsü durdurarak ateşe vermişti. Yaşanan olayın ardından büyük panik yaşayan yolcular olay anını anlattı. Yolculardan Yalçın Karamanoğlu, “Ben hastaneye gidiyordum. 15 kişilik bir grup önümüzü kestiler. Önce camları kırdılar, sonra molotofları içeri attılar. İçeride bir kargaşa oldu” dedi.
Karamanoğlu, “Biz kendimizi zor dışarı attık. Bir arkadaş yandı zaten onu (hastaneye) götürdüler. Otobüsten biz inerken attılar. Hemen kapıları açtılar ve biz aşağı inerken attılar. O esnada çıkamasaydık bizde yanmıştık zaten” diye konuştu.
Eylemi yapanları vatan haini olmakla suçlayarak lanetleyen Karamanoğlu, “PKK işareti yapıyorlardı. Bu arabaları yakanlar vatan hainidir. Yazıktır, günahtır, biz yansaydık ne olacaktı. Kadınlar, çocuklar vardı. Bunun telafisi yoktur. Otobüs Çıksalın’a gidiyordu ve doluydu” dedi.
(İHA)