Küçükçekmece’de 12 yaşındaki bir kızın Suriyeliler tarafından tecavüze uğradığı iddiası üzerine mahalleli ayaklandı. Suriyeliler polis koruması ile evlerinden çıkarılırken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kemalpaşa Caddesi 1901. Sokak’ta meydana geldi. 12 yaşındaki bir kızın Suriyeli bir kişi tarafından tecavüze uğradığı iddiası üzerine akşam saatlerinde toplanan mahalle sakinleri, çevrede oturan Suriyelilere saldırdı.
Öfkeli kalabalık mahallede bulunan Suriyelilere ait bir lokantaya saldırarak tahrip etti. Cam ve çerçeveleri indirilen lokantadaki masa ve sandalyeler de öfkeli kalabalık tarafında kırıldı.
İhbar üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlar ile bölgede güvenlik önlemi aldı. Mahalledeki Suriyeliler yoğun güvenlik önlemi altında polis otosuna bindirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Bir görgü tanığı, “12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmişler. Olaylar bunun üzerine başladı. Biz bunları istemiyoruz. Bu milletin hali ne olacak” diye duruma tepki gösterdi.
(İHA)